Web Analytics Made Easy - Statcounter

همشهری محله _ پروانه بهرام‌نژاد:  این فیلم در واقع بخشی از زندگی «مجید شریف‌واقفی» را به نمایش می‌گذاشت. آنچه می‌خوانید فراز و فرود حیات اجتماعی و سیاسی یک استعداد درخشان است که با هنر نقاشی آشنا بود، تدریس می‌کرد، در قیام مردمی به رهبری امام خمینی کفن پوشید، عنصری تأثیرگذار در مبارزات علیه رژیم پهلوی بود و سرانجام پیش از انقلاب‌ ترور شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«مجید شریف‌واقفی» مهرماه ۱۳۲۷ در تهران متولد شد. مدرسه را به دلیل نبوغ و استعداد ذاتی‌اش از کلاس دوم شروع کرد و در پایان تحصیلات دبیرستان در مسابقات معلومات عمومی کشور حضور یافت و حائز رتبه سوم شد. او تابستان‌هایش را کنار دست «محمدحسین مصورالملکی»، هنرمند و مینیاتوریست نامدار، می‌گذراند و کار می‌کرد و همانجا به شاگردان خارجی پدرش زبان فارسی آموزش می‌داد. قبل از ورود به دانشگاه، سال ۱۳۴۲، به دنبال قیام مردم قم به رهبری امام خمینی(ره)، همراه کفن‌پوشان به پشتیبانی از امام(ره) در راهپیمایی حاضر بود و عکس‌ها و اعلامیه‌های امام را در بازار و کوچه‌ها نصب می‌کرد.

سال ۱۳۴۵ در کنکور دانشکده فنی دانشگاه تهران، دانشگاه صنعتی تهران و دانشکده نفت‌ آبادان شرکت کرد و در هر سه عرصه، رتبه‌های اول و دوم را به دست آورد و در تیر ۱۳۴۹ تحصیلاتش را در رشته مهندسی برق به پایان رساند.

او در طول دوران تحصیل دانشجویی ممتاز بود به گونه‌ای که از سوی وزیر دربار وقت و معاونش تقدیرنامه‌هایی گرفت. همچنین در تشکیل انجمن اسلامی، تأسیس کتابخانه دانشگاه، برپایی جلسات سخنرانی، برنامه‌ریزی برای مبادله کتاب بین دانشجویان و راه‌اندازی گردش‌های علمی و ورزشی برای آشنایی و اتحاد بیشتر دانشجویان فعالیت داشت.

پس از فراغت از تحصیل، او بخشی از دوره آموزش نظامی خدمت سربازی را در اداره برق منطقه فارابی تهران طی کرد و در همین ایام به عضویت سازمان مجاهدین خلق درآمد که در آن روزها به اقدام مسلحانه علیه سلطنت پهلوی می‌پرداخت.  
در شهریور سال ۱۳۵۰ با اسناد و مدارکی که از یک خانه تیمی به دست آمده بود نام شریف واقفی هم لو رفت و مأموران به سراغ او رفتند، اما توانست از دست ساواک بگریزد. مجید از آن پس زندگی مخفی را آغاز کرد. محسن سید خاموشی که در ترور شریف‌واقفی دست داشت، می‌نویسد: «یک روز شریف‌واقفی در محل کارش بود؛ از طرف ساواک آمدند که او را دستگیر کنند. پیش او آمدند، گفتند: آقای شریف‌واقفی کجاست؟ او در جواب گفت: همین‌جا بایستید، الآن می‌روم صدایش می‌کنم. و بعد رفت و متواری شد.»
با شروع زندگی مخفی، شریف واقفی به همراه احمد رضایی به بازسازی سازمان مجاهدین پرداخت که تمام کادرهای برجسته‌ خود را از دست داده بود. در مهر ماه ۱۳۵۱ مجید به مرکزیت سازمان راه یافت. نزدیک به ۳ سال بعد، تقی شهرام بعد از عضویت در مرکزیت سازمان، با همراهی بهرام آرام، مارکسیست شدن سازمان را اعلام ‌کردند، اما مجید شریف‌واقفی و چند تن از دوستانش در مقابل این موج ایستادند.

کار تصفیه عناصر مذهبی سازمان با عضوگیری نکردن از آنها، شرکت دادن آنها در درگیری مسلحانه یا خلع سلاح و محدود کردن آنها آغاز شد و در نهایت، اعضای مارکسیستی سازمان به این نتیجه رسیدند که از طیف مذهبی سازمان انتقام سختی بگیرند و مجید شریف واقفی را به قتل رساندند.  

کد خبر 655314 برچسب‌ها مریم میرزاخانی همشهری محله دانشگاه صنعتى شريف

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: مریم میرزاخانی همشهری محله مجید شریف واقفی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۴۹۱۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری یادواره شهدای طلبه و فرهنگی در شهر خرو

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، نماینده مردم خراسان رضوی در مجلس خبرگان رهبری در این یادواره گفت : امام صادق (ع) به عنوان پیشوای راستگویان در جهان بین اهل معرفت شناخته شده است و جوانان باید بکوشند که با صداقت، راستی  ودرستی، امانتداری  و عدالت خواهی پیرو این امام باشند و پیرو واقعی بمانند

آیت الله سید احمد حسینی خراسانی خطاب به کسانی که در خصوص انقلاب اشتباه محاسبه می‌کنند گفت :  انقلابی بمانید و انقلابی بیندیشید و از قطار انقلاب پیاده نشوید و از آن فاصله نگیرید که پشیمان خواهید شد و این پشیمانی دیگر برایتان سودی نخواهد داشت

این یادواره به همکاری سپاه ناحیه مقاومت بسیج ، اداره آموزش و پرورش،حوزه علمیه حضرت ولیعصر (عج) و شورای اسلامی و شهرداری شهر خرو و با حضور مردم و خانواده معظم شهدا در مسجد موسی بن جعفر (ع) خرو برگزار شد.

دیگر خبرها

  • بررسی راه‌های گسترش همکاری دانشگاه صنعتی شریف با دانشگاه‌های عراق
  • زلزله سیاسی در معتبرترین دانشگاه‌های جهان
  • فرجام مجاهدی که نامش بر دانشگاه صنعتی نشست
  • «بی‌حجاب، مزاحم ماست، نباید تحمل شود»- طراح لایحۀ حجاب و عفاف/ ابوالفضل اقبالی کیست؟
  • سید جمال‌الدین اسدآبادی مبارز و قهرمان ملی در برابر استعمار، اما ناشناخته برای نسل جوان
  • برگزاری یادواره شهدای طلبه و فرهنگی در شهر خرو
  • تصاویر پربازدید از شمایل جدید دانشگاه شریف
  • تصاویر پربازدید از شمایل جدید دانشگاه شریف + عکس
  • استاد دانشگاه سمنان عضو هیات علمی نمونه کشوری شد
  • امام فرشته‌ها کیست؟! + فیلم